Update KC LEEF mei/juni 2023

Voor de teamleden en leerlingen van KC LEEF zijn de eerste weken na de meivakantie (zoals altijd) weer in sneltreinvaart voorbijgegaan. We 'praten' jullie dan ook graag bij over wat we in afgelopen periode zoal hebben gedaan!

Schoolbreed:

Afgelopen week communiceerden we de groepsindeling voor het nieuwe schooljaar middels een uitgebreid bericht op Isy. Dit bericht is nog steeds gepubliceerd, dus kan het nog altijd bekeken worden. Op 15 juni zullen we stichtingsbreed communiceren over de plaatsing van de leerkrachten per groep. In de week van 19 juni zullen we de indeling van de leerlingen bekendmaken. Dit gebeurt via Isy.

De leerlingenraad kijkt terug op een geslaagde aanpak wat betreft het 'anti-pestproject'. In alle klassen is veel aandacht geweest voor dit onderwerp en de leerlingenraad heeft zelf in de groepen 4 t/m 8 een toneelstukje opgevoerd omtrent pesten. Hierna werden ook nog vragen aan de klas gesteld om een gesprek over pesten en het stoppen van pesten te benaderukken. Tijdens de inloop van 2 juni heeft de leerlingenraad zich ook aan ouders gepresenteerd. Hier is uitleg gegeven over de 2 projecten waar we mee bezig zijn en hoe er invulling wordt gegeven aan de vergaderingen.

Tenslotte hebben we onlangs de resultaten van het tevredenheidsonderzoek gepubliceerd op Isy. Wij danken onze ouders en leerlingen weer voor deze feedback en gaan er tijdens één van onze studiedagen dan ook inhoudelijk mee aan de slag. We zijn in ieder geval blij dat we ook dit jaar weer een positieve beoordeling krijgen van onze ouders en leerlingen.

Ook de leerkrachten en leerlingen hebben een uitgebreide update voor jullie:

Een voormalige leerkracht van onze school, Johan van Knippenberg, is met een projectgroep druk in de weer om o.a. de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Kessel een plekje te geven in ons mooie dorp. Onderaan dit artikel vinden jullie enkele foto’s van de onthulling van de plaquette van de gesneuvelde soldaten op 10 mei 1940, waarbij enkele leerlingen van onze school geholpen hebben. Meester Johan was ons hier dankbaar voor!

Het vakantierooster voor volgend schooljaar is bekend. Klik hier om deze op onze website alvast te kunnen bekijken en downloaden.

Groepen 1/2:

De kleuters hebben volop genoten van ons schooluitstapje naar speeltuin Kitskensberg. Met dank aan alle papa's en mama's die ons konden rijden en begeleiden. Tevens dank aan alle (groot)ouders, die ons meehielpen met de spelletjes op school en onze uitstapjes naar de bibliotheek.

Daarnaast zijn de groepen 1-2 volop nog bezig met het thema: De kok en het restaurant. Tijdens de activiteiten gaan de kleuters aan de slag in het restaurant van de groep. En onderzoeken de diverse rollen in het rollenspel. Er wordt met echt brooddeeg gebakken door de bakafdeling in de keuken.  Ook worden er letterklanken geroerd om gerechten klaar te maken en denkt de kok na over nieuwe gerechten met allerlei ingrediënten. 

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen en de rollen van ober, serveerster, chefkok en kok zijn gekozen, gaat ons restaurant open voor de gasten. Naast het oefenen van versjes, knutselen voor moeder-en vaderdag genieten we nu, tegen het einde van het schooljaar, van het heerlijke zonnige weer. Zo nu en dan spelen en picknicken we in de speeltuin van het zwembad. Dat is weer eens wat anders dan op onze speelplaats.

Groep 3:

Ditmaal geen uitgebreide update van onze groep 3; de prioriteiten liggen momenteel ergens anders. Wel kunnen we melden, maar dat was al bekendgemaakt, dat we binnenkort op uitstapje gaan naar Roeffen Mart in Grubbenvorst! Op Isy hebben we hier al uitgebreid over geïnformeerd.

Groepen 4/5:

De groepen 4 en 5 zijn in mei naar de klassenfilm 'De schooltuin' geweest. Deze was te zien in Dok 6. In de film lieten ze zien wat er allemaal bij komt kijken als je een jaar rond voor een moestuin zorgt. Erg interessant. Ook hebben we in mei een les gehad van IVN Helden. Hierbij hebben we geleerd wat er allemaal bij komt kijken als je bloemen gaat zaaien. Als afsluiting hebben de groepen 4 en 5 een stuuk van de bloemenweide bij Hendriks mogen inzaaien. Erg interessant en heel leuk om te doen!

In de klas zijn we ook nog aan de slag gegaan met het bekijken van de nuttige taak van bodemdieren. Hier waren ook tekenopdrachten aan verbonden.

Groepen 6/7:

We hebben de afgelopen periode weer een hoop nieuwe dingen geleerd en ondernomen in onze klas. Tijdens Talententijd hebben een aantal kinderen een audiotour gemaakt. Deze tour zijn we met z’n allen gaan wandelen. Met koptelefoons hebben we een rondje gelopen door Kessel. Tussendoor hoorden we kinderen vertellen over bezienswaardigheden en leuke muziek.  

Tijdens WO hebben we presentaties gekregen van de juf over Nieuw-Zeeland en Australië. We hebben er daarna in groepjes van vier presentaties over gemaakt in Powerpoint en deze presentaties voor elkaar gehouden. In de klas hebben we ook geleerd wat een Haka is, filmpjes gekeken en deze ook samen geoefend. Bij crea hebben we de tattoos van Maori’s nagetekend en stippenkunst gemaakt zoals ze dat in Australië doen. We zijn nu bezig met het WO thema multimedia. Op dit moment het onderwerp industriële revolutie, daar hebben wij geleerd over de tijd van burgers en stoommachines.  

Groep 7 is naar Toverland geweest op schoolreis, dat was super leuk! We kregen allemaal een rood KC Leef t-shirt aan en mochten zelf rondlopen en in attracties. Veel kinderen zijn in super veel achtbanen geweest. Tijdens de middagpauze kregen we een frietje, snack en als afsluiter van een leuke dag een ijsje.  

Wij hebben nu ook musical les en we gaan een stukje uit de film ‘De tovenaar van Oz’ opvoeren. We hebben ook nog gewone muziekles van meester Sander.  

Helaas is onze wandelende tak genaamd ‘Pieter Post’ dood gegaan, daar hebben we een afscheidsceremonie voor gehouden. Maar diezelfde dag zijn er ook guppy’s geboren! Om dit te vieren hebben we beschuit met muisjes gegeten. Een aantal jongens uit onze groep verzorgen de guppy’s heel goed.  

Groep 7 heeft het theorie-examen en praktijkexamen op de fiets gehad. Dit was spannend, maar het praktijkexamen is door iedereen gehaald. Gefeliciteerd!

Ook zijn we alweer begonnen met de Cito’s van eind groep 6 en 7. Vorige week hebben we begrijpend lezen gemaakt, deze week rekenen-wiskunde en volgende week staat taalverzorging en spelling op het programma.  

Groep 8:

De kinderen van groep 8 zijn bezig aan de laatste loodjes van hun carrière op de basisschool. Ze zijn hard aan het oefenen met de eindmusical, die in de laatste schoolweek zal worden opgevoerd. De musical begint al aardig vorm te krijgen, maar de kinderen moeten nog flink aan de slag om de puntjets op de i te zetten. Daarnaast komt Rina Boll om de dansjes, behorende bij de liedjes, samen met de kinderen te oefenen. Ook krijgen we binnenkort hulp van verschillende ouders om samen het decor in elkaar te zetten.

Onlangs zijn we ook om kamp geweest. Het was een fantastisch kamp met goed weer, leuke uitstapjes en andere activiteiten. Daarnaast was ook hier de hulp van de ouders onmisbaar om er samen gezellige dagen van te maken.

Bij de laatste loodjes horen natuurlijk ook speciale activiteiten en gastlessen. Zo hebben we bezoek gehad van Vincent Admiraal vanuit Vorkmeer in het kader van het Eastpack-project. Hij is met de kinderen in gesprek gegaan over allerlei thema’s die in de puberteit en op het voortgezet onderwijs gaan spelen. Daarnaast hebben we een gastles Duits gehad van Ralf Houx vanuit het Grescollege, hebben we een geweldige Survival in Belfeld achter de rug en hebben we een gastles biodiversiteit gehad. Tenslotte gaan we op 1 juni de bloemenweide inzaaien. Van al deze activiteiten zijn veel foto’s gemaakt, welke binnenkort naar de ouders worden gestuurd die zich bezighouden met het boek van groep 8.

We hebben er onlangs voor gekozen om regelmatig op deze manier een update te communiceren. We zijn benieuwd naar jullie feedback. We horen het graag via de reactiemogelijkheid op Isy, behorende bij dit bericht.

Groetjes van team KC LEEF!