De eerste weken van het nieuwe schooljaar

Over een week start de herfstvakantie. Hoogtijd om alle ouders en andere geïnteresseerden bij te praten over het wel en wee op KC LEEF!

Schoolbreed:

De afgelopen weken is er in iedere groep aandacht besteed aan de Gouden Weken. Hierin leren we elkaar beter kennen en samenwerken om ervoor te zorgen dat we een fijn schooljaar tegemoet gaan waarin iedereen zich fijn en veilig voelt. Daarnaast hebben de info-avonden plaatsgevonden waarin leerkrachten en ouders kennisgemaakt hebben met elkaar en waar ouders geïnformeerd zijn over het reilen en zeilen in de klas en op school. Ook is hierin een oproep voor nieuwe leden voor onze MR en Oudervereniging gedaan!

De eerste startgesprekken in groep 1 t/m 7 met ouder- kind- school zijn gevoerd of worden momenteel gevoerd. Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek met thema "Bij Mij Thuis" van start gegaan. We schenken deze dagen (nog) meer aandacht aan (voor)lezen en het leesplezier. We kijken uit naar de afsluiting van de eerste periode met een heuse "Leef je uit dag" die gericht is op samenwerken en samen creëren met de eigen groep. Als kers op de taart de inloopmiddag op donderdag 12 oktober waarbij ouders en opa's en oma's uitgenodigd worden om een kijkje in de klas en op school te komen nemen en de mooie creaties van de groep te komen bewonderen.

Groepen 1/2:

In de groepen 1/2 hebben we de eerste weken gewerkt aan de groepsvorming (Gouden weken). We hebben allerlei activiteiten en spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben we samen met de groepen regels en afspraken gemaakt. 

Daarnaast zijn we in de 3e week begonnen met het thema Bij ons in de straat, wat goed past bij het thema van de Kinderboekenweek. Iedereen heeft een foto van de voorkant van zijn huis opgestuurd. Het is interessant om te kijken in welke verschillende huizen kinderen wonen, op welk huisnummer ze wonen, in welke straat ze wonen etc. Ook is het leerzaam om je eigen huis na te tekenen of na te bouwen. Ook zijn we volop bezig geweest met het knutselen, tekenen en verven van huisjes. We zijn nog lang niet klaar met dit thema! 

Groepen 3 + 3/4:

Dat was wel even wennen hoor, die eerste weken in groep 3. Je eigen plekje in de klas, heel veel luisteren en werken... Maar wat hebben we in groep 3 toch al veel geleerd! 13 letters kunnen we al lezen én schrijven. Met deze letters kunnen we al veel woordjes maken in ons klikklak-boekje en we oefenen heel hard met zoemend lezen. Leuk om te horen dat sommige kinderen al bij de bieb boekjes hebben uitgezocht om thuis te oefenen. Afgelopen week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van dit jaar is 'Bij mij thuis'. We hebben een speurtocht gedaan in de klas en ook hebben we ons eigen huis geknutseld en getekend. De juf leest iedere dag voor tijdens het fruit eten. De kinderen genieten daar enorm van. Met rekenen hebben we ook al hard gewerkt. We zijn aan de slag geweest met de cijfers tot en met 20 en weten al precies in welke volgorde ze moeten staan. Ook kennen we de hele uren van de klok en zijn we begonnen met splitsen. We zijn echt heel erg trots op wat we al allemaal kunnen!

Groep 4 + 5:

De eerste weken hebben we gewerkt aan de groepsvorming (Gouden Weken). De kinderen hebben samen regels en afspraken gemaakt om zo het schooljaar lekker te laten verlopen. We zijn gestart met Wereldoriëntatie, hierbij behandelen we het thema reizen en hebben we het over onze vakantielanden. Ook Nieuwsbegrip is gestart; de kinderen vinden het heel interessant om het te hebben over onderwerpen als Loch Ness en Planetaria. Tijdens de komende periode gaan we hard werken en samen een leuke tijd tegemoet! 

Groepen 6/7:

We zijn goed gestart! In de eerste 2 weken heeft iedereen zichzelf aan de hand van spulletjes voorgesteld in de klas. Daarbij zijn we nieuwe, leuke en verrassende weetjes over elkaar te weten gekomen. Samen hebben we goed nagedacht over wat voor een groep wij willen zijn. We hebben een missie voor dit schooljaar bedacht en deze luidt als volgt: De groepen 6/7 zijn groepen die met respect met elkaar omgaan en we zijn lief, aardig, rustig en sportief samen! 

Bij WO staat het thema 'reizen' centraal. We hebben allemaal een eigen vakantiefolder gemaakt en nu zijn we bezig met het thema V.O.C. Door presentaties en filmpjes hebben we veel informatie gekregen over de Gouden Eeuw en de V.O.C. Nu zijn we in tweetallen een muurkrant aan het maken hierover. Bij Taal werken we naast de leerdoelen aan één eigen krant. Voor topo staat de eerste leertoets op de planning en de eerste weken huiswerk zitten er ook al op. 

In groep 6/7a luisteren we graag als de juffen voorlezen uit het boek "Ik ben Vincent en ik ben niet bang'. Een boek over een jongen die gepest wordt. Tussendoor spelen we graag spelletjes samen. Krantenmeppertje, standbeeld en 'fluffy' zijn favorieten. 

Groep 8:

De kinderen van groep 8 hebben afgelopen week ontzettend veel producten verkocht in het kader van de kinderpostzegelactie: de 22 leerlingen verkochten uiteindelijk voor ruim €5600,-- met een totaal van 422 bestellingen. Dat moet toch haast wel een record zijn in Kessel? In de eerste weken van groep 8 was het soms nog een beetje wennen: we zitten namelijk voor het eerst allemaal samen in één groep. We hebben samen de groepsregels bepaald; zo gaat het samenwerken en onze verantwoordelijkheid nemen al heel erg goed. Daarnaast was het even wennen aan meer huiswerk, het maken van een werkstuk en het leren van enkele toetsen. Ook zijn we begonnen met het werken in een planagenda; we leren nu hoe we in een schoolweek prioriteiten moeten stellen zodat we alles afkrijgen, maar ook nog tijd hebben om alle privédingen te kunnen doen. Ook dit gaat steeds beter. Tenslotte hebben wij met W.O. veel geleerd over landen en het klimaat rondom de Middellandse Zee, Prinsjesdag, 9/11 en de VOC en WIC. Na de herfstvakantie volgen al snel de eerste adviesgesprekken van dit schooljaar!

Reageren op deze update? Dat kan via de reactiemogelijkheid op Isy, behorende bij dit bericht!