De eerste schoolweken van 2023

Voor de teamleden en leerlingen van KC LEEF zijn de eerste weken van 2023 voorbijgevlogen. We 'praten' jullie dan ook graag bij over wat we in deze periode zoal hebben gedaan!

Natuurlijk werken alle teamleden dagelijks hard en met plezier aan de ontwikkeling van jullie kinderen, maar daar hoort op z'n tijd ook ontspanning bij. Zo hebben we vrijdag 20 januari jl. het jaarlijkse Prismafeest gehad, waarbij alle medewerkers van de stichting het glas hebben geheven op het nieuwe jaar. Het was een gezellige avond waarbij we hebben gemerkt dat we een ontzettend gezellig team hebben! 

Het onderwijsteam van onze school heeft onlangs twee studiedagen gehad. Afgelopen vrijdag hebben we een scholing gehad over het geven van een goede uitleg, oftewel een instructie.

Hoe ziet een goede instructie eruit? Hoe betrek je kinderen actief bij een instructie en hoe meet je uiteindelijk wat kinderen hebben geleerd? Het was een leerzame en interessante dag, waarvan we de inhoud direct kunnen toepassen in de praktijk.

Afgelopen maandag hebben we de resultaten van de CITO-toetsen van januari/februari geëvalueerd. We per groep gekeken waar er successen kunnen worden gevierd, bijv. vanwege een mooie groei bij een bepaald vak. Daarnaast hebben we ook kritisch gekeken naar ons eigen handelen. Waar nodig gaan we ons aanbod of de organisatie van het onderwijs in een groep aanpassen met als doel de kwaliteit van het onderwijs en hiermee de resultaten een verdere impuls te geven.

Onlangs hebben we tijdens een MR-bijeenkomst een overleg gehad met ouders die zich hadden opgegeven om mee te denken over de inhoud van ons nieuwe schoolplan.
Hierin staat de koers beschreven waar we als school de komende vier jaar aan willen gaan werken om ons onderwijs verder door te ontwikkelen en wat we ook moeten behouden om onze eigen identiteit te blijven uitstralen. Het was een inhoudelijke avond, waarin ouders mee hebben gedacht en verteld hebben over zaken die zij belangrijk vinden voor de school en het onderwijs. Deze input wordt meengenomen in de verdere vormgeving van het schoolplan. 

Het is bijna tijd voor Vastelaovend! Onlangs kwamen de ongerstebaove-boere van 2023 uit en hebben de regenboogknallers tijdens het KVL een fantastische prestatie neergezet. Als klapper op de vuurpijl kwamen afgelopen week schoolprins Fedde, schooprinses Lotte en hun adjudanten Milan en Nienke uit. Zij hebben deze week de regie op school overgenomen van juf Jans en hebben bepaald wat de regels zijn! Dames en heren, geniet ervan! Jullie doen het hartstikke goed!

Dan zijn er ook nog enkele groepen die jullie graag in een inkijkje geven over de afgelopen periode:

Trotse kinderen en juffen van groep 3! Wij zijn trots! Trots op onszelf en trots op elkaar. Alle letters op ons letterbord hebben intussen een plekje gekregen. Reden voor een feestje in groep 3! Donderdag 9 februari was het dan eindelijk zover: Het letterfeest! Het was een super-knetter-kanonne-leuke dag met een letterspeurtocht door de school, het knutselen van een eigen letterpet en het maken van de letterboomposter. Daarna volgde het officiële gedeelte met het uitreiken van de diploma’s.Tot slot kregen de kinderen ranja om te proosten en letterkoekjes om te smikkelen. En waar normaal niet met eten gespeeld mag worden, gingen ze nu vol enthousiasme aan de slag om met die koekjes woorden te maken. Het was een zeer geslaagde dag!

In groep 6/7 hebben de kinderen nieuwe talenten ontdekt bij talententijd creatief met naald en draad. Daarnaast hebben er ook kinderen een workshop slaginstrumenten gevolgd van docent Wijnand van Groesen in de ruimte van de hobbits. Bij WO zijn we bezig met het thema Amerika. We hebben geleerd over de Azteken in Midden-Amerika. Op dit moment zijn we bezig met het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika. Bij rekenen zien we dat de hele groep 6 mooie stappen aan het zetten is. De rekenstof van groep 7 wordt steeds pittiger. Er komen veel nieuwe onderwerpen aan bod. Af en toe flink zweten! De ongerstebaove-boere maken er een feestje van! Evi en Collin Konings zijn onze raadsleden van de vastelaovundj op onze school.

De kinderen van groep 8 hebben deze week hun definitieve advies ontvangen. Na de vakantie worden de afrondende gesprekken gevoerd over o.a. de schoolkeuze en wordt het rapportfolio doorgenomen. Natuurlijk heeft ook groep 8 deelgenomen aan de workshops talententijd. Naast muziek en creatief met naald en draad, hebben kinderen ook kennisgemaakt met techniek bij meester Rob, programmeren bij meester Danny en hebben leerlingen een workshop audiotour gevolgd. Bij het thema Amerika hebben we veel geleerd over verschillende presidenten, klimaten, Columbus, indianen, Alcatraz en 9/11. Daarnaast hebben we ingespeeld op de gebeurtenissen in Turkije en Syrië, door bijv. te leren hoe een aardbeving ontstaat en waarom de kans op zo'n aardbeving in Nederland nihil is. Hoe groot het contrast ook is, zijn we natuurlijk ook volop bezig met de voorbereiding voor de optocht van vrijdagmiddag! 

Wil je graag reageren op deze update? Doe dit dan via de reactiemogelijk op Isy, behorende bij dit bericht. 

Groetjes van team KC LEEF!